Bombă – Principele Nicolae a fost dezmoștenit de Regele Mihai


Principele Nicolaie

Principele Nicolae

Astăzi, 10 august 2015, Casa Regală a României a dat publicității un document semnat de Regele Mihai. Regele  retrage nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României.

Mai jos puteți consulta comunicatul în întregime.

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.

În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.

Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.

Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele.

Vezi aici comunicatul

UPDATE

Conform DC News, decizia regelui a fost luată de comun acord cu Nicolae deoarece, acesta din urmă, a considerat că nu poate face față efortului de a continua dinastia.

Retragerea titlurilor de Principe și Alteță Reglală este necesară, întrucât  acestea nu sunt dobândite prin naștere, ci sunt legate de succesiunea dinastică și de rolul pe care îl are în instituția monarhiei. Titlul nu își mai avea rostul, dacă Nicolae nu mai face parte din linia de succesiune a MS Regelui Mihai. (sursa: http://www.dcnews.ro/)

principelenicolae-dezmostenit