Cele doua dosare penale ale basescului


Imagine

Traian Basescu o face pe cinstitul intr-un mod  dezgustator si penibil. Acesta aduce in discutie cuvantul „cinste” de zeci de ori intr-o discutie in speranta ca ii va prosti pe prostii uimiti de „flerul” sau -medieval- basist. Omite insa, preacinstitul presedinte suspendat, sa spuna poporului ca, datorita imunitatii de care dispune in calitate de presedinte, a beneficiat de stoparea cercetarilor in doua dosare penale in care este inculpat: „Dosarul Flota”,  prin care statul roman a fost prejudiciat cu 300 de milioane de dolari si dosarul „casutei” din Mihaileanu*. Aceasta „casuta” a fost achizitionata in 2005 printr-un grosolan abuz impotriva intereselor publice. Ambele dosare treneaza datorita imunitatii de care dispune si in acest moment basescul.

Traian Basescu este singurul presedinte din Europa inculpat in doua dosare penale! Acest lucru nu aduce atingere imaginii tarii in lume?

Deci, pentru ce se bate Basescu? Pentru libertatea sa! Stie ca odata mandatul de presedinte intrerupt urmeaza sa fie reluate cercetarile. Cu siguranta la aceste doua dosare vor mai fi adaugate si altele.

__________

*In perioada in care acutualul presedinte era primar al capitalei acesta a locuit cu chirie intr-o casa situata pe strada Mihaileanu. Desi aceasta casa intra sub incidenta legii caselor nationalizate basescu reuseste, printr-un abuz in serviciu, sa cumpere casa.

PS: Basescu, a declarat ca in 1989 avea peste un milion de dolari in conturi fiind, probabil, mai bogat decat Elena Ceausescu. Nu aducem in discutie modul in care el a strans acesti bani deoarece este evident ca legal nu a putut face acest lucru ci, aducem in discutie faptul ca, desi avea aceasta avere, tovarasul pres, nu a fost capabil, ca un bun gospodar ce se declara, sa isi faca o casa a lui. A preferat sa locuiasca cu chirie – gospodarul basescu!