basescul se crede REGE !


Imagine

sursa fotografie internet

In mintea lui,  individul pe care il vedem zilnic, echipat in tricou albastru, zbierand si amenintad din curtea unui case particulare, adica cetateanul basescu, se crede rege. Recent, intrebat daca isi va da demisia, tovarasul a dat-o, pentru a cata oara -oare-, in aberatii.

….V-am mai spus că preşedinţii nu abdică…

Alaturarea termenului „a abdica” cu functia de presedinte este total neadecvata si dovedeste ca micul nostru dictator postdecembrist, nu prea le are cu cartea sau ignora trufas, asa dupa cum il stim, bunul simt, logica si regulile. Cu alte cuvinte basescul nostru face ce stie mai bine, SFIDEAZA! Corect, tovarase in tricou albastru, presedintii nu abdinca, ci isi dau demisia – de onoare – atunci cand nu mai sunt doriti de popor sau din alte motive. Nu se tin agatati de fundul calului precum musca. Dar tu, tovarase presedinte suspendat, dupa cum ai demonstrat de vreo 8 ani de zile de cand faci umbra prin Palatul Cotroceni, nu ai onoare. Un om cu onoare, onest, cu principii morale si frica de Dumenzeu si-ar fi vazut de treaba.

Probabil, omologii sai din lumea civilizata, care demisioneaza imediat ce imaginea tarii lor este afectata de vreun scandal in care numele le este asociat, ar trebui, dupa mintea „lucida” a basescului, sa fi e executati pentru tradare. Urmand logica basista, presedintii de state  care au demisionat, nu sunt altceva decat tradatori!

Folosirea acestor termeni ce trimit in zona regalitatii denota modul de gandire basit, conceptia usuratica despre viata, cu nimic mai prejos decat modul de a gandi al unui manelist „mucios” de ulita. Mai demonstreaza si modul in care el crede ca este normal sa reprezinte o tara, sa isi asume raspunderea pentru „esecele” sale, sa vorbeasca etc. Basecul a demostrat timp de 8 ani ca s-a comportat asemeni unui monarh absolut care, desi nu se pricepe, isi impune vointa in tot ce misca!

Practic, basescu ne mai aduce inca un argument pentru a demosntra ca nu merita sa fie presedinte. Acest individ, surprins si el de cate golaneli a putut face in tara asta, fara ca cineva sa se opuna, a ajuns sa se creada prea bun, puternic, invincibil. A insinuat chiar, nu de mult, ca este un presedinte pe care poporul nu il merita, adica este prea bun pentru tara si poporul sau. Tovarasul este „om de valoare” nu gluma. Sa nu incercati sa ii cautati vreo carte scrisa de el, vreo inventie care sa ii apartina,  ca va pierdeti timpul.

Cat mai dureaza pana basescul se proclama rege al acelei curti, imparat neabdicabil, nu altfel?