FEDORA 17 „Beefy Miracle” – puternic, stabil si de viitor


Fedora OS, unul dintre cele mai puternice sisteme de operare din  acest moment  pentru pc-uri, si laptop-uri,  a ajuns la versiunea 17, denumita „Beefy Miracle”. Fedora este sustinuta de compania Red Hat, si este bazata pe un nucleu de Linux.

DESCARCA FEDORA 17 „Beefy Miracle” DE AICI

Fedora 17 poate fi descarcata atat pe versiunea de 64 de bit cat si 32 de bit – atentie insa la faptul ca versiune pe 64 este cea care se descarca automat. Fedora poate fi descarcata atat cu mediul grafic  KDE (versiunea 4.8), Gnome 3 (versiunea  3.4) Xfce sau LXDE.  Fiecare mediu grafic aduce o noua experienta fiind  recomandat sa le testati pe toate inainte de a va face o imagine clara asupra acestui sitem de operare.

Fedora 17 vine la pachet cu cele mai noi versiuni de programe din care  exemplificam : OpenStack, Eucalyptus  Open Nebula, Gimp 3.8, java 7,  Evolutioon 3.3.5, Blender (2.6.1), are  multitouch support, cele mai noi versiune de browsere si de de office (Libre Office 3.5.0.3), Scribus ( 1.4.0) dar si  cu o gramada de inbunatatiri.

Cei care vor incerca mediul grafic gnome, vor constata ca acesta, ajuns la versiunea 4.8  aduce, la randul sau, multe inbunatatiri, fiind mai usor de configurat, avand un suport mai larg, cateva redesenari,  si este mult mai rapid. Versiunea gnome a Fedora 17 aduce si o noua aplicatie – Boxes-prin care pot fi accdesate alte pc-uri.

Fedora este sistemul de operare pe care Red Hat implementeaza cele mai noi tehnologii. Ca orice Linux, Fedora este extrem de stabil, este imun la virusi (scapi asadar de o problema ce devine din ce in ce mai obositoare pe Windows), rapid, mult mai eficient cu resursele pc-ului decat oricare versiune de Windows pe care ati testat-o sau instalat-o vreodata.

Fedora trebuie instalat deoarece pur si simplu merita sa vezi cum este sa lucrezi cu un sistem e operare modern, puternic si elegant  care dispune de  cele mai noi programe instalate, de o uriasa si puternica comunitate online care va asigura suport la orice problema aparuta. Poate cel mai important lucru este ca Fedora si Linux-ul  permit utilizatorului posibiliatatea de a folosi un sitem de operare pentru desktop si pc-uri legal, fara nici un fel de cost. Fedoara poate fi descarcat si utilizat gratuit  si  legal  si asa va ramane.

Daca va decideti sa il incercati puteti face acest lucru in doua moduri: a) il testati de pe Live CD, proces ce implica introducerea unui CD bootabil pe care ati scris imaginea sistemului de operare in unitate si bootarea de pe el. Fedora nu va fi instalata pe hard  utilizatoul putand insa sa o utilizeze in modul full.

b). Instalarea pe hard se poate face fie stergand Windows-sul fie alaturi de Windows, Ubuntu, Linx Mint, Open Suse (oricare distributie de Linux) sau Mac OS x. Daca vreti sa aveti mai multe siteme de operare pe hard click aici

Familia Linux-ului cuprinde etrem de multe distributii. Recomandarea mea pentru utilizatori noi este sa le testati pe toate pentru a alege la final distributia care va place cel mai mult. Avem de unde alege deoarece sunt sute de distributii insa cele pe care vi le recomand sunt : Ubuntu, Linux Mint, OpenSuse si Fedora.

Iata cum arata acest sistem de operare

Iata cum se instaleaza

citeste si