Obsesia pentru control


O mizerie de initiativa legislativa, care apartine unui tovaras deputat al pdl de Iasi propune achizitionarea cartelelor de telefon preplatite doar pe baza de buletin. In termen de 6 luni de la aprobarea legii toti posesorii de cartele preplatite vor fi obligati sa isi declare datele personale operatorului de telefonie mobila altfel vor primi amenzi cuprinse intre 500 si 5000 de lei si isi vor pierde numarul de telefon. In cazul in care iti instrainezi cartela va trebui sa declari operatorului de telefonie mobila acest lucru altfel statul, daca te prinde, te amendeaza. Ma intreb care este infractiunea?

Argumentele acestui parlamentar, platit din banii publici sa lucreze pentru popor nu impotriva lui, si care altceva mai util nu a gasit sa faca prin parlament, sfideaza bunulu simt si logica, nemeritand sa fie aduse in discutie.

Propunerea tradeaza conceptia gresita a cestuia despre poporul roman, conceptie care poate apartine doar unui smecheras de cartier nu unui om politic. Cu siguranta, „distinsa personalitate” din pdl, considera ca cetatenii tarii sunt o masa de cretini incapabil sa discearna intre bine si rau si care vor „pune botul la niste explicatii idioate”.

Initiativa securista a tovarasului deputat, necunoscut noua pana mai ieri, vine in contextul limitarii drepturilor si libertatilor cetatenesti, de care se face vinovat regimul actualului individ de la Cotroceni dar si in contextul scandalului legat de intercepaterea abuziva a telefonelor, de care sunt acuzate seviciile secrete.

Initiativa tovarasului Movila atenteaza grav asupra drepturilor si libertatilor personale. Aceasta face parte dintr-un plan mult mai elaborat care are drept scop intarirea controlului statului asupra cetateanului si inplicit diminuarea libertatilor de care acesta se bucura si pentru care romanii au murit in 1989.

Este inutil sa mai spunem ca obsesia pentru control caracteristica actualului regim este specifica regimurilor dictatoriale.

Desigur ca tovarasul presedinte, care stie tot ce se misca in tara si in partid, si-a dat acordul asupra acestei initiative altfel ea nu era facuta public. Nu ar fi deloc exclus ca autorul ideii sa fie chiar el – traian basescu, numit si „cancerul Romaniei”. Se pare ca mentalitatea comunista a unora este mai greu de schimbat poate chiar imposibil.

Autorul acestei mizerii – tovarasul traian sau tovarasul Movila – pleaca de la premisa ca romanul este prin definitie infractor. Statul ii considera pe cetatenii sai ca fiind potentiali teroristi si infractori. Statul roman, patronat de basescu, doreste sa stie tot despre popor, adversarul sau conform sondajelor de opinie.

Basescu vrea sa stie totul despre tine: cine esti, unde esti, cu cine vorbesti, ce vorbesti, etc.

Trebuie amintita si o alta problema la care probabil tovarasul Movila nu a reusit sa reflecte, ocupat fiind cu bunul mers al treburilor tarii sau a afacerilor personale. Cine imi garanteaza mie – tovarase deputat – ca tanti Chirita de la chioscul din colt nu foloseste datele mele de identificare in alte scopuri. Cine ma apara tavarase parlamentar de abuzurile posibile ale statului? Tu?

Consider ca trebuie amintita si o alta initiativa soc care prevedea cenzurarea internetului, cenzurare facuta desigur in „beneficiul cetateanului si a copiilor”. La aceasta initiativa sau raliat nenumarate distinse tovarase – mult prea catolice si sensibile ca niste printese – membre a opozitiei dar si a partidului de guvernamant. Despre acasta ideie stupida dar extrem de periculoasa  nu se mai aude mare lucru dar probabil dosarul zace pe undeva prin Cotroceni si ii va fi dat drumul la momentul oportun.

Dupa cate se pare singurele succese ale gastii de mascote de la guvernare, controlate strans de tovarasul traian basescu, asupra caruia planeaza acuzatii de colaborare cu securitatea, sunt in materie de limitare a drepturilor cetateanului, ascultare a telefoanelor si infometare a poporului. La capitolul scoaterii tarii din criza guvernul macabru al Romaniei nu se poate lauda cu nimic.

Ce surprize ne mai asteapta oare? Ce va sugereaza aceasta stupizenie de propunere? Traieste ceasca?