O grava, semechereasca si SCANDALOASA hotarare a fost adoptata. Taxa pe caine! Vezi cat te costa!


Taxa pe Caine - Proiect Romania *

Click pe manifest daca si tu esti impotriva acestei taxe. Peste 12 000 de romani au dat share pe profilul lor Facebook. TU?

Te rugam sa dai like paginii “CETATENII UNITI” (click pe link – necesita cont Facebook)

O grava, semechereasca, ilogica si scandaloasa hotarare a fost adoptata la Bucuresti. Potentialul de a se transforma intr-o noua taxa nationala (de 150 de lei) este enorm. Pentru ca foamea de bani este mare iar famiglia trebuie intretinuta, “factorii de decizie” au hotarat ca tot prostul trebuie sa plateasca nesimtirea si incompetanta lor…

Incercari de introducere   a noii taxe „Pe Caine ” la nivel national (citeste aici) dar si la Brasov si Timisoara (citeste aici) au mai fost.

Pe scurt, Consiliul General al Bucurestiului a decis ca norodul trebuie sa isi castreze cainii aflati in proprietate, sa ii microcipeze si sa ii inregistreze la ASPA. Cei care nu doresc sa isi castreze animalele din batatura vor plati o taxa de 150 de lei anual, iar cei care nu isi declara cainele vor fi amendati cu 3 000 de lei.

Are cineva dubii ca taxa sau amenda nu vor fi cu mult marite  in viitor? Acum sunt promotionale pentru ca poporul sa le accepte mai usor, dar pe urma vedem noi ….

Eu inca nu am inteles cum sa ma oblige sa sterilizez cainele, proprietatea mea,  daca eu vreau sa aiba urmasi de viitorul carora ma voi ocupa? Fie ii vand, fie ii cresc, nici nu conteaza motivul. Vreau sa faca pui, asa este natural. (De acord ca acestia sa fie inregistrati si cineva sa urmareasca daca nu cumva sunt abandonati). De unde pana unde isi permite primaria sa imi ingradeasca mie dreptul de a decide ce fac cu propietatea mea ??

Aceasta hotarare a creat un precedent periculos si putin mai lipseste pana se va decide o taxare la nivel national. Se ajunge in acest mod ca lucruri, altadata normale, sa fi tratate acum ca fiind de lux si taxate. Nu va trece mult timp, daca se continua in acest mod, pana vom fi taxati si pentru oxigenul pe care il respiram, pentru a nu fi noi insine castrati sau, ne vor fi taxati pasii pe strada. NU este de gluma cu o asemenea mentalitate! Din cate se pare, pentru majoritatea cetatenilor, detinerea unui caine va deveni un lux.

Asistam la inca o incercare a unor relicve cu mentalitate securisto – capitalista de a reglementa, de a restrange drepturile indivizilor pentur ca, in final, un grup aparte, sa castige bani.  Nu va imaginati ca cine si-a asumat decizia  nu are de castigat. Cu cat este mai scandaloasa si incalca mai multe drepturi ale cetatenilor cu atat sunt mai mari castigurile pentru gasca – asa s-a procedat pana acum in Romania si asa se va proceda si de acum inainte..

Referitor la hotararea celor din Consiliul General, nu pot spune decat ca  este jenanta, imbecila si nu va rezolva in veci problema cainilor fara stapan. In fapt, nici nu s-a dorit rezolvarea acestei probleme de pe urma careia castiga extrem de bine cine trebuie. Cainii fara stapan sunt o vaca de muls pentru smecheri, in special cei cu legaturi politice. Iar problema nu va fi rezolvata, ca doar nu o sa isi taie singuri craca de sub picioare.

Decizia nu urmareste rezolvarea problemei cainilor fara stapan, in fond nu ii pui la taxe suplimentare pe cei care au caini in grija ca sa ii descurajezi si sa ii determeni sa ii arunce pe drumuri. Se va tripla numarul de caini fara stapan daca ceri bani celor care ii detin!

Se va obtine exact contrariul a ceea ce “spera” primarul si consilierii, iar ei stiu asta, dar nu le pasa. Se urmareste doar inbogatirea unora din afaceri cu statul / municipiul. DACA SI-AR FI PROPUS SA REZOLVE PROBLEMA, AR FI REZOLVAT-O DE MULT RESPECAND BUNUL SIMT, LEGILE SI DEMNITATEA UMANA.

In spatele acesteia, atent ambalata si argumentata ca sa dea bine in fata poporului si sa para ca rezolva problemele, se ascund interesele  economice ale unor gasti ce au gasit cateva portite de muls statul, de a pune oamenii pe drumuri (da-i omului de lucru ca sa nu mai aiba timp sa si gandeasca) si bineinteles, de a-i taxa. Ce conteaza timpul pierdut, stresul, banii cheltuiti, interesele gastii primeaza in fata intereselor majoritatii, ca doar gasca este la putere.

Sa o luam logic! Afacerileunora dintre detinatorii de cabinete veterinare vor exploda pe banii nostri. Castrarea cainilor este gratuita pentru cetatean, dar decontata de primaria Bucurestiului. Deci, cate camioane de bani vor pleca spre conturile lor? Cate castrari se vor face doar pe hartie, ca doar nu o sa ii verifice nimeni. Sa inteleg ca primaria are bani de aruncat. Sa inteleg ca alte probleme nu mai aveau de rezolvat, iar asta era ultima pentru care oprescu nu poate dormi noaptea?

Asadar, cabinetele veterinare sunt resuscitate de catre consilieri pe timpul si banii nostri. Aceasta este miza deciziei. Ramai socat cat de generosi sunt consilierii cu banii timpul, drepturile tale si nervii tai sau mai bine zis cum te calca in picioare cu tupeu.

Ar fi interesant de analizat cati consilieri au legaturi cu diversi detinatori de cabinete veterinare…

Ce presupune inregistrarea acelor catei? Cu siguranta drumuri lungi si diverse, timp pierdut, hartogaraie si bani dati de catre proprietari in plus. Se urmareste ca acestora sa li se faca lehamite si sa renunte pentru ca in final sa fie amendati – deci bani la buget.

O alta problema este ce se va intampla cu cei 150 de lei pe care proprietarii ar trebui sa ii plateasca daca vor sa aiba privilegiul de a avea caini necastrati? Ce ofera primaria in schimbul acestei sume? NIMIC!!! De obligatiile primariei nu se zice nimic, doar de obligatiile oamenilor?

Si uite asa suntem calcati in picioare iar lucruri care altadata erau obisnuite devin, pentru ca asa vor unii, repet, un lux. Asteptam cu interes taxa pe gaina, pe pisica, pe soarece, pe capuse si pe amanta … Sau poate mai vine vreun smecher cu ideea de a face educatie sexuala la caini, mate, soareci. Tovarasi, imaginati-va, ati mulge la euroi de aici si nu v-ar verifica nimeni….

 Raman socat de numarul destul de mare al  celor care sustin decizia sub pretextul ca „s-au saturat de cainii de pe strada”. Lumea nu mai are principii si “pune botul la tot ce li se spune ca este util.” Ei insa nu gandesc in profunzime. Desigur, un argument adus de acestia este ca o taxa se plateste in toata lumea civilizata! Hai nu mai spune! Daca urmam acest principiu, o sa platim taxe si pe dreptul nostru de a ne reproduce! Si de unde pana unde trebuie sa platesc taxe doar de dragul de a le plati?

PS:

Alo! Oprescu, imi esti din ce in ce mai antipatic, nu ti-am suportat niciodata aroganta si tupeul nedemn de un primar de capitala europeana.  Locul tau nu este la primarie, tovarase!!

Singurul rezultat este ca mai platim o noua taxa, problema ramane aceeasi.

sursa informatie: AICI